banyak mana ilmu kamu mahu untuk ..

Posted by sazali

Salam

Sebagai manusia ..saya selalu fikir bibit bibit perkataan di atas seperti "

banyak mana ilmu dan (atau) skill kamu mahu untuk ....

1)  menyediakan sarapan pagi untuk sang suami
2)  mengucapkan selamat pagi pada guru tua mu / bertanya khabar orang tua mu
3) menikah/ berkhawin/ membesarkan anak .. dan banyak lagi termasuk ..

4)  banyak mana ilmu agama kamu perlukan untuk menyertai jamaah dakwah yang sedang giat ..  untuk menyedarkan manusia nahawa dunia ini sementara, akhiratlah kekal abadi?"

Banyak mana ilmu mu rasa rasa ..  cukup .. untuk ..  merasai konfiden kamu dah bersedia untuk berkhawin?

aDAKAH 100% , 90%, 80%, ..

SAYA RASA DENGAN ILMU SEBANYAK 40% SUDAH CUKUP ..KITA MENYUMBANGKAN UNTUK MEMBAWA SEORANG ANAK KE DUNIA INI.  tAK PERLU 100% PUN.  lEMBU, KERBAU, RUSA DAN KANCIL TAK PERLU ILMU 100% UNTUK PROSES PEMBIAKAN .. DI SANA SINI ..

sEORANG GURU .. TAK PERLUTAHU 100% ILMU bahasa pun  UNTUK MELANGKAH MASUK KE DALAM SATU BILIK DARJAH UNTUK MENGAJAR 30 ORANG MURID MURIDNYA ..  UNTUK MENUTURKAN AYAT AYAT BERIKUT

sELAMAT pAGI iBU/
sELAMAT mALAM IBU/  iBU DAH MAKAN?  iBU ..APA KHABAR BU?  ibu .. mintak duit sedikt bu .. saya mahu beli buku Nelcon Physics 'A' Level ..boleh bu?


See
?  untuk benda benda kelangsungan hidup .. kita tak perlu 100% ilmu .. untuk menjadikan kita anak yg baik, ayah yang istimewa dan guru yg cemerlang.

2) Selama ini 99% manusia bergelar muslim, muslimat memikirkan .. mereka perlu 100% ilmu agama untuk berdakwah.  Dakwah adalah senjata utama mukmin.  Lihat contoh Nabi Muhammad s.a.w dan para para sahabatnya.  Islam subur berkembnag ke seluruh pelusuk dunia kerana sahabat berani berdakwah tanpa 100% serba tahu ilmu agama islam pun.


Ini adalah satu tipu daya syaitan yg licik dan professional.  Dengan berfikiran begini ..  dakwah 'mati/lumpuh' dalam kalangan umat islam dan manusia seluruhnya.

Ustaz ustazah ..  asyik mengajar .. bahawa ..  kamu perlu menyebut huruf huruf al Quraan ini dgn tepat ..100% macam orang orang Arab 1450 tahun yg lalu.  Maka org islam dari muda sampai mati dok belajar cara cara menyebut satu huruf bahasa arab dgn tepat sedangkan ..dia kaku seribu bahasa melihat ..

anak anak daranya ..tidak bersolat saban hari;
anak anaknya tidak membaca Al Quran di waktu maghrib .. malam jumaat.,
anak anak lelaki dan perempuannya berkeliaran di watu senja -  cyber cafe, McDonalds. KFC, mini Cinema ..  disco, shopping dan mcm mcm lagi ..  dia tak mampu berdakwah hatta dgn isteri dan anak anak nya sendiri kerana syaitan membisik kpdnya ..

Mamat ..kamu kena tahu 100% ilmu dakwah dahulu ..sebelum kamu mampu menegur sang isteri mu yg cantik jelita, anak anak dara mu ..lebih mat salleh dari Madonna, Pamela Anderson (Baywatch) dan Raquel Welch (filem James Bond) dan lain lain idola dlm hati sanubari anak anak melayu dan indonesia..

Nah ..kerana mahu sangat mencapai 100% dlm ilmu agama dan ilmu dakwah .. lihatlah

kesan ini:

a) ramai orang islam Romania menukar agama
b) masjid bertukar gereja
c) masjid dibakar dan diruntuhkan
d) kitab kitab agama, Al Quraan dan al Hadith ..  beransur ansur lenyap dari bumi Romania
e) kes perceraian meningkat bukan setakat pasangan muda mudi tetapi pasangan tua moody pun bercerai
f) orang islam mati tanpa shahadah (la ila ha illallah)
g) akhlak baik disebut skema
h) adab baik dijadikan bahan jenaka/ ketawa

dan ..begitulah ..  kejayaan syaitan ..dgn matematika 100% ke dalam otak orang rang islam seluruh dunia.

Fikirkanlah.

Aku hanya menyampaikan .. walaupun sepotiong ayat .. secara santai.
Sekian.
wasallam.

0 comments:

Post a Comment