Salawat kepada junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w

Posted by sazali

Salam

Eloknya ..bila celik mata ...kita baca doa bangun tidur .. syukur tuhan telah gerakkan kita bangun untuk meneruskan tanggungjawab kita sebagai ayah, ibu, atau guru.

Mandi dan sembahyang subuh di masjid.

2)  Selepas solat .. bacalah salawat kpd nabi besar kita Muhammad s.a.w.  Satu salawat ..ganjarannya .. 10 kali ..  tuhan hadiahkan kpd kita 10 greetings agar kita ..selamat untuk hari ini.  Kalau kita salawat 100 kali di waktu pagi begini ..dan 100 kali sewaktu matahari sedang tenggelam di ufuk barat .. kita sudah dapat 200 * 10 = 2000 greetings/ salam / ucapan selamat dari pencipta besar kita Allah Taala robbul alameen.

Mana pernah kita dapat greetings sebanyak itu dari orang tersayang terutama ..di tengah tengah bulan begini bila duit sudah habis, hampir hampir habis ..maklumlah baru lepas raya ..Aidil Fitri.  Kita kena sabar 13 hari lagi nor ..  baru jumpa gaji RM4000 gaji guru .. yg mampu bertahan 4 5 hari ..bayar bil , sewa rumah, beli pampers anak, duit untuk mak ayah di kampung ..  mungkin berbaki RM400 pada 1 Sept 2014.  Insya allah.  Musim ini ..kad jemputan khawin dtg macam daun getah kering berguguran ..  betul tak?

Pandai pandailah menjaga diri yg penting ..  salawat kat Nabi jangan berhenti ..dlm apa keadaan sekali pun.

Sekian.

Jaga diri.
Wasallam

Waktu anak-anakku kecil dahulu bersama-sama dgn arwah ayah tercinta. Allahyarham Hj Khalid Muhammad
Al Fatihah

0 comments:

Post a Comment