isu itu ini

Posted by sazali

Salam

Orang orang Iran, Iraq ramai syiah. Mereka mengganggap Sayidinna Ali r.a. lebih layak menjadi nabi bukannya Nabi Muhammad s.a.w. oleh itu mereka mengucap syahadah lain benor dari kito iaitu ..tidak ada tuhan layak d sembah melainkan Allah dan Ali itu pesuruh Allah. Sebab itu mereka dilabelkan kafir.

Berkenaan dgn syiah ni ..kerajaan dah lama dah tahu tetapi kerajaan ini juga yg menyibuk membawa masuk pelajar iran ke negara ini. Dulu pelajar iran berdyun duyun belajar di Amerika, Eropah dan Jepun. Bila 9 11 berlaku ..mereka tidak d benarkan lg ke sana. Alternatif lain ialah Malaysia negara islam lah. Bila dtg ke sini berduyun duyun, pelajar kita pun naik hairan. Mereka tak sembahyang mcm kita tau? Depa letak batu hitam depan mereka dan di situ mereka sujud. Di Leeds dan Birmibgham dulu, aku perhatikan mereka sembahyang himpun. Satu minggu punya sembahyang ..mereka buat sehari sahaja. Ini memberi kesan buruk kpd pelajar dan masyarakat kita. Maka kerajaan sibuklah ..menceritakan bahaya syiah ke kmpung kmpung halaman termasuk kpg org org asli pun ..huru hara


Banyak wang dan masa boleh d jimatkan jika kerajaan tak gila sgt memasukkan pelajar ini ke sini. Jadi bukan syiah yg bahaya, kerajaan kita lah yg telah melakukan satu tindakan yg merbahaya.  O yer..lupa nak beritahu ..pompuan iran sgt sgtlah jelita. Kulit putih langsat, bibir merah dan rambut pun oren asli dan panjang. Kalah mendiang Margaret Thatcher. Yg bestnya, aku dengar dari jauh..ada org org besar melayu ada yg telah mengawini pelajar iran ini. Itulah pasal .,mereka kata bahaya. Jika pelajar Iran ni kulit hitam mcm idi aminn...entahlah apa sgtlah bahayanya.

Kita lupa satu benda. Ramai org kita sendiri tua, muda , lelaki, pompuan yg tak solat solat pun 5 kali sehari. Perkara ini kerajaan tak disibuk pun. Tak merbahaya ,,ikut teropong kerajaan kot. Yg merbahaya, syiah tu jer.

Bila solat diabaikan, mcm mcm maksiat berlaku, anak zina menjadi jadi ..bukan je di bandar tetapi kpg desa turut merasai bala bila hukum solat diabaikan rakyat. Perkara ini kurang d ceritakan dlm khutbah jumaat. Yg top top hanya syiah durjana. Putar belit punya kes.

Esok d ajhirat..tuhan tanya kes mana dahulu. Solat punya kes atau syiah? Tak cerita syiah, wahabbi pun ..ramai melayu tak solat solat tahu. Tak caya? Pergilah masjid2, surau2, tempat solat d stesyen bas dan bnyk lg. Berapa kerat org musolli? Astaghfirullah.

Di sini aku sampaikan jer. Jg lah solat. Jg anak anak kita tu terutama anak dara kita, jika semua jaga ..negara akan kembali aman. Nak bahagia lg, hsntar pulang jer..rakyat iran, iraq ni. Semua selesai.

Sekian. Jgn pening kepala. Wallahu aklam.


0 comments:

Post a Comment