Belajar LAMS di Singapura Nanyang Institute of Education

Posted by sazali

Salam

Rezeki saya ada lagi di Singapura rupa-rupanya.

Minggu ini pusat penyelidikan saya menghantar saya ..ke kursus LAMS ( learning activities Management System) untuk maksud ..rancangan PdP tahun hadapan di utara Malaysia.  Insya allah.

2)  Kursus berjalan selama 3 hari -  sehari pre-workshop (pendidikan sains melalui online classes oleh Prof Wu dari Taiwan),  Sehari international conference LAMS dari pakar pakar Uni of MacQurie Sydney dan Microsoft expert dari USA dan akhir sekali -  ini dia --  Basics n Intermediate  in LAMS ).

kalau tidak ada apa apa halangan saya akan terbang pulang ke Malaysia ..malam ini.

He..he..

3)  Pagi tadi .. menaiki MRT Singapura dari Bugis ke Boon Lay .. diikuti dengan menaiki bas ke NTU ..

rasa rasa .. nostalgia datang kembali ..  tidur dalam train ..  dari London  Stamford Hills to  Tottenham Court Road ..umur ku 19 - 20 tahun - belajar di pusat kota London -  ACCA Foundation

tak sangka ..  if rezeki kita ada .. di mana mana yg Allah telah tetapkan untuk kita ..  insya allah kita akan berjumpa rezeki itu juga.  40 tahun ..  nostalgia datang kembali.

Yang penting kita ada takwa, bukan?


Satu ayat dalam Al Quraan ..mahfumnya ..bermaksud .. jika kamu ada ketakwaan .. kamu akan berjumpa rezeki yg tak disangka sangka.. itu.  Allah hu Akbar!.

Sekian.

4)  Mencari ilmu ..  setiap susah payah .. dikira ibadat . insyallah.  Pasang niat ..  kita sebar ilmu itu ke seluruh dunia.

Wasallam.


0 comments:

Post a Comment