kasihan pada nya

Posted by sazali

Salam

Tadi ..aku terbaca .. Tun Mahathir ..  dia mintak mufti, alim ulama islam satu dunia ..buat kajian ..pasal trend kehidupan sekarang ..gay, lesbians dan kahwin sejenis...  dgn islam .

2) Hujahnya ..masa sudah berubah...orang pun sudah berubah.

3) Tun hairan ..  bangsa  dan agama lain ..mengeluarkan ..  kenyataan terbaru ..ikut ..peredaran masa ..sedangkan bangsa kita, agama kita ..  tidak berganjak sedikit pun walau seinci , sehasta.. dari panduan Al Quraan dan al Hadith.  Kuat sungguh pegangan kita ini heh?

Di sini , saya tak berani komen .. nanti tergelincir iman kita.  Jadi kafir ..senang senang jer nanti .. secara oral atau/dan menulis.

So baik duduk diam bukan?

4) aku kagum ..dengan otak minda Tun ..walaupun dah masuk zon 90 tahun ..dia masih mencuba .. memberi idea dan pandangan itu dan ini ..mungkin hasil dari bacaannya ..tetapi just wonder .. adakah bacaan dia pasal agama islam ini ..dtgnya dari scholar islam barat , moden, liberal atau scholar islam malaysia / mekah atau dlm perkataan lain awas dari orang orang  .. hipokrit?

Sekarang orang senang memakai topeng .. waktu pagi ..idea dia ..support islam ..waktu senja ..dia serang pula ..idea islamnya.

Wal hasil ..bahaya untuk akidah kita tu.

Sekian.

Sebutlah nama tuhan mu banyak banyak.  Agar Allah mengampunkan dosa kita .. dan memberi hidayah kpd kita.  Syurga itu terlalu mahal Tun yang saya hormati.

Sekian.


wasallam.
0 comments:

Post a Comment