Syukur 3

Posted by sazali

salam

Syukur pada Tuhan , dia tak beri saya kekuatan untuk bangun tidur untuk menonton Finals World Cup antara pemain pemain yahudi dan nasaro.

Syukur pada Tuhan, dia kejutkan saya untuk bangun sembahyang tahajud dan berdoa agar umat islam sedar cepat cepat ..bahawa mereka ditipu oleh banyak pihak -  syaitan, iblis, dan ... bola sepak yang mana .. team yg menang ..tidak membawa apa apa menafaat pun kepada penonton-penontonnya terutama mereka yang sudah berumur 50 ~ 100 tahun.

2)  Jika kita ingat pada Allah , Allah akan ingat kepada kita banyak banyak terutama di ambang kita berdepan dengan saat saat kematian.

3)  Dua jam 30 minit ..menonton bola ..  kalau kita gunakan masa itu ..untuk membaca Al Quraan dan memikirkan tafsirnya ..sudah tentu kehidupan kita akan berubah dari menjadi 100% pembeli untuk persiapan hari raya kepada 50% sahaja.  Beli untuk ibu dan ayah yang sudah tua.  Dengan izin Allah , kita boleh simpankan duit untuk faedah anak anak yatim dan pembangunan pondok pondok tahfiz Al Quraan di seluruh dunia walaupun RM1

Tuhan tak tengok nilai RM1 tetapi Allah lihat sangat sangat ..  niat kita mahu simpan dan menyumbangkan ke arah kebaikan.

4)  Jom kita bertaubat banyak banyak .. tukar haluan hidup kita ..  pro Barat .. membaca semua bahan dari barat kepada ..membaca .. sesuatu untuk faedah kita dan anak anak .. insaflah ...  dunia ini adalah sementara.

Sekian.  Selamat Hari Raya Aidil Fitri.  Ada duit , datang lagi (..  tabung Pelestin, tabung anak anak yatim, tabung pendidikan anak anak kampung 5 SEPTEMBER 2014 ..masuk universiti?)

Gitulah saudara saudari ku.

Wallahu aklam bis sawabbb.

0 comments:

Post a Comment