Ada tanda ..orang dah panik dah ni

Posted by sazali

Salam

Tadi saya berkesempatan .. datang awal ke masjid untuk solat jumaat. Saiz hadiah dari tuhan .. tak mungkin sebesar telur burung puyuh ini ..  kerana bila saya sampai ke masjid .. banyak ruang masjid masih lagi kosong.

Sempat jugak . buat sembahyang sunnat tahayatul masjid dan doa  panjang panjang .. mintak macam macam dari Allah .seperti .. murah rezeki diri sendiri, anak dan cucu . dan dipanjangkan umur .. dengan nikmat kesihatan .. dan hati bahagia. t ak lupa juga .. kita mengucapkan jutaan terima kasih .. kpd Allah .. Malaysia masih alright lagi walaupun ..  peratusan undi melayu untuk orang melayu .. dah mula beralih ke parti parti pembangkang.  Alhamdulilah..

2)  nak tulis ini jer ..

tadi kahtib baca teks ..sedih jer .. dia ajak kita orang orang melayu berstau padu semula ..

hari tu .. kerajaan dan TV3 .. attack ..  parti pembangkang macam macam .. kalau siang kerajaan attack .  kata itu dan ini dan malam hari bermula jam 0800 mlm ..TV3 pula mengambil alih kata macam macam kat Kerajaan SElangor dan Kerajaan Kelantan ..

aleh aleh after kalah ..  dlm PRU13 ..  maka khatib khutbah jumaat hari ini mengajak kita yang kena attack ini bersatu padu pula.  WHERE GOT ROAD like this?

Tak faham lah aku ..ini.

Dah nak attack macam macam ... why nak merayu pulak ..kau .. gomeng, TV3 dan majlis agama ini?

attcklah habis habisan .. biar mati semua ahli ahli parti pembangkang ini/  jika mati semua alangkah bagusnya.. bukan?

3)  Dalam TV3 .. orang politik BN kata kerajaan Selangor tak pandai tadbir sampah sarap, bekalan air SAS  di Sahah Alam  dan di Kelantan .. parti PAS tak pandai menjaga ... saki baki bukit bukau orang orang melayu Kelantan ..  sampai tergonddol semua bukit bukau ..  di sana sini ..

sekarang dah BN  kalah di dua negeri melayu tersohor ini  .. alih alih  dalam masjid .. kasihan .. khatib khutbah jumaat ..merayu rayu pula .. supaya orang orang melayu .. bersatu padu pula.  Cerita .. ini .. rasa rasa  silap skrip filem ini.

4) Sebagai manusia .. kita semua ada hati..dan perasaan  tengok ejaan ini H  A  T  I TERLUKA.

Bila kami sakit hati ..  payahlah nak ubati// kasi ubat gred A pun tak .. semestinya .. hati kami ..boleh diubati.. kau tak tahu .. terlajak perahu boleh undur, terlajak kata ..buruklah padahnya..

itulah yang berlaku.

Contoh orang sakit hati.

Mantan Menteri Besar KElantan .. akan meludah muka orang UMNO/BN ..jika datang berjumpa beliau .. untuk merayu .PAS .pulang ke pangkuan BN..  he..he.. silap itu brader.

If orang tua macam TGNA kata begitu ..tak tahulah ..  orang kelantan yg lain ...

mesti .. majoriti .. orang kelantan .. ikut serta ..nak meludah .. .. muka kalian  terutama TV3 itu..

Biasa kan?  kau sumpah TGNA ..tak akan ..TGNA nak maafkan kau mudah mudah..  check formula matematik .. tamadun manusia biasa.    Darah dibayar darah , bukan?  bila anda memalukan aku / sudah tentu ..  aku akan memalukan kamu..  SIMPLE jer/  kami manusia biasa jer macam kamu ..tau?

4)  Sebagai rakyat biasa .. kita dok tanya .. di mana orang orang kuat agama BN semua/  tak kan tak kasi nasihat kpd  TV3 itu dan ini wahai  pak pak menteri  gama itu.

that ..day ..  ada pesawat khas Pak Menteri mana entahh.. tiba tiba landing kecemasan  .. nahas keluarga orang kuat itu  ..  politik itu.  Kalau tidak dilindungi oleh  oleh Allah dengan baik baik .. pak menteri itu ..mungkin sudah di Al Fatihah kan.  Syukur pak menteri itu selamat.

Itu tanda .. tuhan kasi sikit warning dah tu.  Cakap pandang pandang ..  TGNA ..kita kena sebut Tuan Guru lah .. ustaz  lah ..

bukan pakai sedap mulut kita ...panggil NIK AZIZ jah.

5)  Saya penjawat awam ..  nak tengok nasib hidup ..  bangsa melayu malaysia 1 bulan, 2 bulan .. 1, 3 tahun dari sekarang.  Adakah kita semakin ..  bercerai berai .. atau ..  kita akan disatukan semula sebagaimana agama mahukan.

Ramalan saya ..   ini tipis untuk berlaku  .. itu kerana .. mantan Menteri Besar Selangor Tan Sri Muhammad mengaku .. sepanjang hidup dia .. dia tak nampak ..UMNO mahu sangat mengamalkan agama Islam di dalam semua urus tadbir negara..  See?  dah bocor 1 rahsia besar /
kerana faktor 1,2,3 ..hingga ke 'n'

Why?

tengoklah..

sekarang mantan MB KEdah semakin uzur/  dan mantan MB Kelantan pun tak sesegar lagi pun ..

Kita sama sama doakan ..  agar otak orang -orang melayu terutama TV3  dan orang orang kuat BN itu .. biar cakap elok elok sikitlah.dalam Berita Jam 8 mu itu.

Why tak nak puji ke ..  Barisan PKR .. menunjukkan prestasi yg cemerlang/

BN cukup kagum dgn tuan tuan hamba.  Syabasss!  ini lah ..  anak melayu kita.  Bersemangat waja .. menentang kami BN .. walaupun ..kami pakai banyak tricks... kami masih menang lagi ..  tapi .. gelombang tsunami PKR .. adush..  cukup hebat pak .. hebat sekali.

Cuba cakap dengan nada demikian .. saya ingat ..insyallah. ada ok punya.

Wallahu aklam.  bis sawbbb.


0 comments:

Post a Comment