Ucapan Tahniah

Posted by sazali

Salam

Syukur ..  kita semua sudah dapat menerima hakikat ..bahawa Malaysia masihmempunyai Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong,  Perdana Menteri Malaysia, Putrajaya, .. dan macam macam lagi ada.

Walaupun ..ramai antara kita terlibat dalam proses membuangundi .. kita telah kembali ke dunia pekerjaan masing masing.

Sebagai rakyat Malaysia ... saya mengucapkan Tahniah kepada mereka yang berjaya seperti Yang Berhormat Perdana Menteri Malaysia .. Datuk Seri Hj Mohd Najib Tun Razak  dan YB Menteri menteri semua   ,  Menteri Besar Menteri Besar , .. dan juga tidak ketinggalan ..  Ketua Pembangkang YB Datuk Seri Anwar Ibrahim dan ahli ahli PKRnya ...

Tahniah kepada rakyat Mlaaysia yang telah .. bersatu padu, bersatu hati ..  untuk melihat proses demokrasi berjalan lancar di negara ini.

Tahniah kepada pemandu pemandu kenderaan yangtelah .  berkorban banyak ..wang dan tenaga . untuk kembali ke negeri negeri masing masing .. semata mata . sayangkan ...  kerajaaan negeri yang tersedia ada.

Kepada mereka yang tidak berjaya ...  tahniah juga ..  kerana tuan/ puan ..adalah anak merdeka yang berani ..  mencabar dan menerima kekalahan ..  dengan berlapang dada.  Bukankah saya sudah bilang .. bukan senang nak lawan ..  parti pemerintah di mana semua pihak seperti SPR, PDRM, ATM, mantan Peradana Menteri Tun Mahathir Muhammad .. berkerjasama bermati matian mempertahankan periuk nasi mereka masing-masing.

Contoh yang jelas .. Hang Jebat telah terkorban ditangan sahabat karibnya Hang Tuah kerana .. beliau melawan ..  arus pemerintahan.  Kasihan kat dia Hang Jebat!  Terburai isi perutnya kerana ditikam dengan keris tamingsari .. yang dipegang oleh Hang Tuah.  Kasihan sungguh dia.

Hang Jebat telah dibunuh ..  kerana melawan Sultan Melaka pada masa itu .. syukur melalui ..pemerintahan penjajah yang kita warisi ..  pencabar pencabar ./ parti pembangkang . dalam PRU13 tidak dibunuh walaupun  tewas  sepi, teruk dan hancur sekali .  Tetapi mesej ..  sudah jelas.  Rakyat Malaysia mahukan perubahan dalam semua segi.  Impak video lucah DSAI .. tidak membawa apa apa kesan kat orang orang Permatang Pauh, Lembah Pantai, Gelang Patah , ..  , Kuala Terengganu, Selangor ..  dan Kelantan .. kerana ..rakyat sekarang sudah kalih dengan benda alah begini dalam dunia siber.  AStahgfirullah hal azeeem.  Bertaubatlah tuan hamba sebelum nyawa disentap ganas oleh malaikat maut satu masa nanti tanpa disedari..  Fitnah dan menabur fitnah adalah satu jalan .. menuju ke api neraka secara ekspress.

Alangkah bersyukurnya kalian.  Alhamdulilah.

Jika tidak , sudah tentu tuan/ puan hamba akan menjadi bahan sejarah untuk bacaan/ kajian sejarah anak anak cucu kita pada masa hadapan 2013 - 5050.  Hari khiamat ..  bila yer?

Sekian sahajalah .. saya masih tetap mahu menyampaikan tahniah kepada semua pihak yang berjaya .. tahniah kerana dapat mandat memerintah negara dan tahniah kerana tuan/puan hamba sanggup menerima amanah ..  memikul tanggung jawab ..membela rakyat.  SEmua amanah akan disoal oleh Allah yang Maha Esa.  JIka kita berlaku adil ..  kita akan memasuki syurga Allah secara Express dan jika amanah itu ..kita ..  tidak pikul dengan baik ..  awas tuan hamba.  Hukumannya BERAT.

Alhamdulilah.

Sekian.  Wallahhu aklam.

0 comments:

Post a Comment