Selamat Berangkat anak ku .. PhD 2013 - 2015

Posted by sazali

Salam

Sabtu dan ahad yg lepas kami sekeluarga telah berangkat dari Kota Bharu ke Pulau Pinang dan Kedah.  Melawat cucu cucu (Iman dan Irshad) di Bertam Perdana, Kedah.

2)  Syukur abang (anak sulong kami) akan ke England khamis ini insya allah.  Sebagai ayahmu ..  pesanan sudah abah berikan sejak dahulu lagi. Ibu turut  berpesan juga.  Jaga diri dan bergembiralah / bersyukurlah dapat melanjutkan pengajian PhD di bawah tajaan usm/kpt ..ini.  Memang .. PhD itu susah tetapi .. kita kena pegang satu petua .. org org tua said /  if they can do it ...  YOU can also do it too my son. Insyallah.

Hadith "  Sesiapa yg melangkah keluar dari umah nya semata mata mencari ilmu dengan niat lillah hi taalla  ..  maka seluruh makhluk dunia termasuk haiwan di rimba dan ikan di lautan akan berdoa setiap langkah mu semuga..dipermudahkan segala urusan dan mengampunkan dosa kalian."

3)  Abah merestui kau abang ..  buatlah yg terbaik demi agama, bangsa dan negara.  Tawakal pd Allah sepanjang masa bila berada di sana.  Ingat pada Allah  dan jangan lupa berdoa setiap hari dan malam agar semua usaha akan membawa kejayaan. Ameen.  Since you are leaving from Bayan Lepas ..  we wish you the best.  OK?

Salam.  Selamat Berangkat ke London bennnnn.  ( kampung abah mu jdulu dulu  1977 - 78  Stamford Hill, Fins bury Park ).

Wallahu aklam.  May God protects us all.  Ameen.


0 comments:

Post a Comment