Kalau dah kuat dan menyakinkan jomlah ..

Posted by sazali

Salam

Saya sempat membaca akhbar Borneo Times di Labuan semalam.  Wah .. hebat .. PM kita .. dia yakin BN akan dapat majority 2/3 dalam dewan parlimen.

2)  Aghh tak hairan ..   bukankah UMNO itu kuat sejak dulu lagi. Media massa negara ini pun UMNO control sepenuhnya.  Polis dia control, Askar dia control , SPR dia control , guru guru sekolah rendah dan menengah pun dia control.  Budak budak universiti pun dia control. Mereka dapat control kerana jasa mereka tersangatlah banyak.  Sejak kita kecil lagi, UMNO cukup banyak  memberi jasa dan budi.

So tak hairanlah.. UMNO kuat.  Mantan PM Tun Mahathir pun kata UMNO kuat 2 - 3 hari yang lalu.  Orang luar dari Mlaysia pun , kata Malaysia the best/  the government is the best as compared to many other arab countries and african countries.  So it seems UMNO , BN is going to win the 13 Elections  .. Tahniah.

3)  Kalau nak banding bandingkan negara yg mengamalkan demokrasi .. saya rasa (maaf jika salah) ..Malaysialah negara yg paling kaya ..  memberi bermacam macam untuk rakyatnya sejak dulu sampai sekarang.  Kepada orang melayu UMNO berbudi cukuplah banyak,  kepada orang cina pun BN cukup bertimbang rasa.  Dan kepada orang india BN melalui MIC pun jangan cakaplah .. banyak sungguh budi kalian.

Syukurlah ..

Setiap hari .. saya dengar .. orang TV3 kata .. UMNO , BN sahaja dalam dunia ini .. yang dapat menjaga kebajikan orang orang malaysia.  Klau kasi kat pembangkang .. mesti bangkrupt negara ini.  Kalau PAS memerintah bersama sama dengan PKR ..  akidah umat islam akan rosak.  BN kata ..begitu.  hanyak UMNO dan BN sahaja dapat menjaga imej islam dan akidah islam di negara ini.  Tidak orang lain.  Orang lain tak berkuasa nak buat begitu.  Kalau pembangkang memerintah .. mesti negara hancur macam negara negara lain.. di Syria, Eygpt, Somalai ..  maklumlah ..pembangkang ramai yg tak bersekolah tinggi macam Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak dan Datin Seri RM.  He..he..

Memandangkan UMNO dan BN mempunyai ramai .. cerdikiawan, hartawan, ..  , tak hairanlah arwah ayah dan arwah pak long saya ..puji habis habis .. UMNO dan BN terbaik punya untuk control Malaysia ..untuk selama lamanya.

Tetapi awas ..  4 tahun yg dahulu ..  5 buah negeri dalam Malaysia tiba tiba tumbang kat pembangkang.  Why>  dalam keadaan UMNO dan BN memunyai penuh keyakinan dan wang .. negeri negeri macam Kelantan, Kedah, Selangor , Perak , ..  Pulau PInang .. terjatuh ke tangan pembangkang yg ..memmpunyai ..kurang cerdikiawan, hartawan , ..  Mengapa hah?

Saya tak faham itu.

Saya confuse sudah.

Saya tak faham sudah.

Saya binggung sudah.

Saya berkeadaan confuse, tak faham dan binggung kerna a..  BN mempunyai jentera parti yg paling efisien dalam dunia ini.  Cakap sahaja ..apa BN nak ..semua dapat.

3)  Tapi di Michigan 1980 ..  aku dengar .. bayan orang dakwah ..  bunyinya begini ..

"..kertas sama kertas buku jika mahu rapatkan  mereka ..kita kena pakai gam (glue)  YUHU.

batu batu batan ..kalau nak rapatkan .. kita kena gunakan simen (cement) ..  baru batu batan itu kuat bersatu padu dalam membangunkan bangunan pencakar langit dan bolehbertahan lama hingga ke anak anak cucu dan

kain biru sama kain hijau  .. jika kita mahu satu kan kedua-duanya , kita menggunakan benang ..   kita jahit kain-kain itu dengan benang


dan ..  dalam Islam ..  Rasulullah s.a.w.  satukan ummah Arab, India, China, Pakistan, . Eropah dengan ..  kalimah syahadah .. dan akhlak , ilmu Allah dan sunnahrasulullah

tetapi ..

di sini ..  kambing-kambing dan lembu lembu ..  semua confuse

PM kita nak satukan hati rakyat Malaysia ..

dengan ..menaburkan wang ringgit sejak 2 tahun yg lalu ..bermula dengan anak anak sekolah dapat RM100 seorang, after that ..budak universiti dapat RM200 duit beli buku , then pencen polis dan askar dapat duit RM1000 - RM3000; askar dan polis pencen yang pernaah dengar Filem Jins Shamsuddin Bukit Kepong Balai Polis ..  itu dapat RM3000 juga ..  then bangunan untuk menyimpan mayat orang cina pun BN sponsor dan binakan ..

dan sekarang ..  macam -macam lagi.

Jom kita lihat adakah dengan duit yangmelimpah ruah  ini  ..  BN , UMNO akan dapat 2/3 kerusi dalam parlimen?  adakah formula duit .duit ..duit ..ini akan mengembalikan 4 - 5 buah negeri yg sedang berada dalam tangan pembangkang ke pangkuan BN yg disayangi ramai oleh perwakilan perwakilan di PWTC baru baru ini?  ayuh kita lihat dan tunggu ..  bak po lamo lagi ni?

Note that down pleasze.

Saya mahu berdoa jah .. muga-muga ..kita semua hidup mati dalam islam dan masuk syurga Allah dalam ikhsan dan hinayah Allah Taala yg maha berkuasa. Ameen.

Wallahu aklam.  


 

0 comments:

Post a Comment