yahudi dan nasaro

Posted by sazali

Salam

Saya rasa tak salah saya tulis sesuatu pasal tajuk di atas.

2) saya dah ukur tahap kebencian perasaan majority rakyat malaysia bila seseorang itu menyebut 2 patah perkataan ini .. seperti mereka benci makan babi/ menyentuh badan anjing dan lain-lain tetapi saya hairanlah mengapa kita adalah :

2.1 pengikut setia muzik muzik dari negara tersebut iaitu AMERIKA/ BRitain/ England
2.2 pengikut setia segala jenis pakaian, makanan segera, minuman segera
2.3 facebook pun bukannya datang dari Mekah dan Madinah
2.4 95% teknologi handsets datang dari negara terkutuk itu
2.5 filem filem sedap James Bond tak jugak datang dari IKIM/ Putrajaya/ Pusat Islam / Mesir / Jordan/ Syria
2.6 ENGLISH PREMIER LEAGUE bola sepak gila gila di waktu 3.00 - 5.00 pagi .. kat layar besar kat WARMAK - warung mamak pun ramai anak anak bangsa melayu ku .. berteriak kegembiraan jika Rooney (Man United) score goal bila kelab itu berlawan dgn kelab Man City/ Chelsea
ajaibnya semua ini datang dari London. Kiblat org yahudi dan nasaro.
2.7 Mc Donalds and KFC tetap mempunyai peminat setia .. org baru balik dari Mekah dan madinah pun ..jom gi makan di sana .. DI SANA/ mana ada org nak makan warung melayu sehingga satu tahap .. kedai makan melayu boleh membesar saiz opearsinya .. nampak API LABEL KEDAI MAKAN MELAYU ISLAM sebesar label Mc Donalds .. dekat dgn universiti kita. he..he.. ? ada u nampak mana-mana?


So what is this ........................................ man?

Sekali kita benci tetapi dalam kebencian yg melampau-lampau ini kita cukup sayang dan marah jika ada org yg menegur kita mengenai trend masa kini .. anak anak muda lo ni. (termasuk anak anak org Kelantan dan Terengganu yg tersohor dgn jolokan SERAMBI MEKAH ..; negeri yg mana ada org pernah bermimpi may be ramai penghuni syurga ..u say? ). ha..ha.. wat a joke!

Entah saya pun confuse. Adakah kita ini hipokrit atau memang benar kita menipu diri sendiri selama ini? Tahukah anda .. tempat terakhir seorang hipokrit


Yes.

Neraka yg paling bawah sekali. So ..what r u going to do with all these?

r u one of them ATAU .. u r the real followers of Nabi Muhammad s.a.w.

How to proove that?

Tanyalah diri masing-masing. Jom gi masjid .. mau tak?
Jom gi makan kedai wak leman .. mau you?

The final paragraf now. How to solve this? Bagaimana nak selesai masalah ini. Senang jer if kita ada pandangan positif.

Kita dakwah mereka. Jika mereka memeluk agama islam .. teknologi dia ..teknologi kita lah umat islam. Haik? takut nak dakwah mereka! tu lah .. anda terlampau suka sangat teknologi , sains dan BI .. hinggakan nak buat dakwah kat org kafir pun awak tak ada kemahiran langsung. malu bukan?

Senang .. kita gi sama sama ke Markaz dakwah tabligh di daerah masing-masing. Belajar keluar dakwah 1 hari, 3 hari, 7 hari, 40 hari, 4 bulan dan seluruh saki baki kehidupan yg ada pada kita. Kalau nak DIPLOMA MEMASAK dan BUAT KUEH apam pun ..org melayu sanggup hantar anak dia belajar ke KOLEJ KOMMUNITI / Politeknik/ Polytech Mara / luar negara bertahun-tahun lama nya , kurban duit wang ringgit beribu-ribu ringgit .. tak kan lah untuk buat dakwah ..kita tak leh hantar diri kita sendiri dulu yg utamanya ..dan anak anak kita belajar ilmu dakwah. Ilmu dakwah adalah ilmu tertinggi sekali di sisi Allah Taala .. dalam ayat ayat al-Quraan ..banyak tempat Allah bilang

"wahai mereka-mereka yg beriman .. mahukah aku khabarkan kepada mu satu perniagaan yg akan menyelamatkan kamu dari azab yg pedih .. yes .. berjuang fisabillah .. dengan nyawa, harta benda kamu .. dgn itu aku balas mu dgn syurga firdaus .. " Surah At Taubah ayat ke ?

See .. jomlah .. jgn berlengah lengah lagi . KIta sudah kehilangan 3 bintang mutiara dari golongan yahudi/nasoro .. Michael Jackson, Steve Jobs dan Whitney Huoston .. kalau lah mereka masuk islam ..sudah tentu .. insyallah ramai lagi manusia akan bermimpi dan memeluk islam di seluruh dunia. Alangkah ruginya kita! mereka yg mati ini akan mengadu kpd Allah .. aku kasi mereka musik/ aku bagi mereka Apple Computers/ 3G , 4G .. tetapi umat islam tak bagi apa apa kat aku/ ajak pun tidak? See their arguments! as a result big chance we go to H.LL(neraka) jugak provided we do the effort of dakwah NOW. Yes NOWWWWW.

Jom.


Wallahu aklam.

0 comments:

Post a Comment