Orang benua awang awang

Posted by sazali

Salam.

Sejak Malaysia ditabalkan menjadi hab pendidikan tinggi, ramailah pelajar luar negara berpusu pusu mendaftar sebagai pelajar pasca siswazah.

Pensyarah pensyarah univ kita apa lagi. Seronok dan teruja membimbing pelajar pelajar ini dlm semua bidang.

tetapi berbaloikah kita memberi semua ilmu kita ni maklumlah
setiap hari kita dikejutkan dgn berita berita pembunuhan, penipuan dan macam macam masalah sosial seperti pelacuran dan pembikinan dadah.

2) saya kasihan polis polis kita. Mcm mcm tugasan yg terpaksa mereka selesaikan.

3) di ruangan terhad ini, penulis ingin ingin membawa kpd hackers dari benua awang berambut kerinting gilo tetapi bergigi putih dan berkulit hitam cantik.

ada kalangan mereka menggunakan peluang belajar di sini untuk menawan dan menambat hati wanita wanita melayu dan cina kita.  Mereka mempunyai skil tinggi dlm seni asmara secara fizikal dan melalui 'ketuk ketuk kekunci ' dari keyboard komputer.  Facebook account orang melayu mereka dah buat kajian beranika rupa.  Ada yg detail dan ada yg santai bersulam ayat ayat gatal.  Kemuncak kejayaan mereka bermain fb ialah ramai amoi dan anak dara melayu tertipu kehilangan wang beratus ratus ribu rm dan ada yg kena 'godam' secara fizikal di mana mahkota dara terhilang sudah dlm sekelip mata.  Kalau di malaysia, kita panggil angkara pelisit dan makhluk halus tetapi dgn budak budak awang ni ..entah lah apa nama syaitan ini.

Rumusan cerita england dan amerika seronok, malaysia berbabangga mempunyai ratusan pelajar luar negara. Kini masalah mereka selama ini, dipikul oleh malaysia dan pdrm .

Nah, berbaloikah kita pensyarah pensyarah melatih awang awang ini di mana pada penghujung cerita mereka makan diri kita pula.

syukur aku dah keluar dari dunia yg bahaya ini. Mereka hack akaun akaun kita sesuka hati atas nama teknologi i.t
Kita ajar dia sesuatu yg tinggi, mereka gunakan ilmu itu untuk menyusahkan kita pula.  Ingat 9 eleven arab serang usa. Mana tau awang serang kita habis2an pulak nanti. Contoh gaji guru di kedah habis kena hack bulan sudah.  Ilmu makan tuan.

sekian. Berwaspadalah

0 comments:

Post a Comment