result maths dah kuar ..he..he..

Posted by sazali

Salam


Hanya sekadar nak ucapkan 'Tahniah kpd mereka yg telah berjaya' bagi  paper maths saya.  Gred B ke atas ..insyallah boleh buat Masters I.T ; /phD satu hari nanti.  Insyallah.


Mereka yang gagal gred 'E" ulang balik ..hadhir kuliah ..dan belajar rajin-rajin mathematics.  Saya rasa anda layak dapat gred E kerana ..so far saya memantau ..banyak mathematik yg senang senang pun .. kalian tak boleh buat dengan baik pun.  meMalukan guru-guru yg ada mengajar peperiksaan PMR dan SPM sahaja.
Orang lain yg dapat gred C dan B ..alhamdulilah ,.. now u can  focus studying IT dan software computers including Apples, samsung technology dan lain-lain secara mendalam.  Ikut hati saya ..  awak dah ada sifat sifat seorang pegwai dah.  tahu maths, fikir maths dan boleh bincang bincang pasal maths dan stats dekat warung-warung goreng pisang di Parit Raja atau fruitte tootie di KLCC Suria, Kumpur.


2)  Nak buat Masters dan PhD .. awak kena faham paper jurnal yg ada simbol simbol maths, greek dan italian. Ada hipotesis, results dan discussions.   So dapat gred "B" kira-kiranya .. awak dah mula ada potensi ..belajar lebih tinggi dari DEGREE I.T.  Cuba apply buat phd di Imperial College London. Cuba?


Di sini saya nak ucapkan tahnah setingginya kpd kalian yg berjaya dgn cemerlang.  jangan lupa shifu yg sudah banyak .. menulis, komen dan bimbing awak dari Jan 2012 - June 2012.  Mereka yang tak berjaya ..  jgn cepat putus asa.  The sky is the limit.  Cuba dan cuba lagi ..macam Italy yang kalah teruk dgn Sepanyol 4-0.  See?  kasi malu ..presiden Ukraine/ Poland jer Bolatelli ini.  he..he..


Org profesional tidak akan merayu rayu, menangis nangis dan berguling guling kat tasik universiti kita ini. Jangan ingat maths is like filem hindustani SANGGAM - yg mana kekasihnya ambik orng lain menjadi suami.  He..he.. sedap lagu tu.  Segala yg pahit ditelan bagaikan racun dan .. langkah terbaik ialah mulakan usaha blajar maths sekali lagi dan lagi .  Italy?  Sudah tentu pasukan yang akan datang lebih hebat dan payah kerana wang kejuaraan EURO 2012  adalah tersangatlah besar nilainya.

Sekian.  maaf banyak banyak ..  saya dah buat yg terbaik dah.  Allah Maha Mengetahui.

ada org rasa leh buat maths tetapi ..ramai yg buat dan salah.  Ikut hukum logic   buat DAN salah = '0' markah.


wallahuaklam.  Our faculty still loves you a lot ..

0 comments:

Post a Comment