jemputan khawin

Posted by sazali

Salam

Org jemput kita datanglah. Tanda kita memuliakan mereka. Majlis Menyambut Menantu.
Ini bekas anak muridku, sambil sambil tu ambik gambar
kereta ayahandanya Dr Kamal.

Itu sahajalah.

 Saya dan isteri berasa seronok berada di sini. Melihat Dr Mohd Ziyad Mustafa Kamal menyambut isterinya Raziah Khan di Renaissanca Hotel Kota Bharu..  he he he. Syukurlah. Rasa rasa ini lah kali pertama masuk hotel semewah ini walaupun di kampung sendiri. Maklumlah pengantin dari keluarga org org berada. Pengusaha produk kecantikan Ziyad?  Cikgu tanya jah.   Muga muga Ziyad berbahagia dan selamat dunia akhirat. Ameen. Tq ..ajok cikgu dan isteri dari jauh.

Teringat  masa masa hidung mereka berhingus bawak anak anak Dr Kamal pergi library Kota Bharu bagi menanamkan minat  membaca majalah Kuntum, Dewan Pelajar dan .. best  sekali minum air kelapa dengan mereka. Syukur semua anak anak didik cikgu sudah berjaya lebih jauh dari cikgunyA.  Ingat ingat itulah doa semua guru di mana mana jua, bukan gitu cikgu?

wasallam.

ingat solat jgn lupo. Ziyad?
Dakwah 3 hari sebulan, taklim taklum setiap hari dan ..fikir ad deen seluruh umat Junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. kita umat rahmatul alameen. Sepagi sepetang dalam khuruj fisabilillah lebih baik dari dunia dan seisi isinya. Soheh!

0 comments:

Post a Comment