Islam itu indah diamalkan

Posted by sazali

Salam

islam itu indah diamalkan oleh semua orang.

Jika orang melayu mengamalkan agama Islam .. kehidupan mereka membawa kejayaan.

Jika orang cina mengamalkan agama islam,  mereka pun berjaya.

Hatta jika orang Amerika berkulit hitam mengamalkan agama islam suci murni .. mereka  juga akan berjaya di dunia dan di akhirat.  Kejayaan ini dianugerahkan oleh Tuhan Pencipta Alam.  Allah Subhanawataala.

Tetapi

awas

jika orang melayu (anak keturunan lebai-lebai Tok Kenali ) sekali pun jika meninggalkan amalan amalan agama ..
sembahyang solat 5 waktu sehari tak buat/  Al Quran tak dibaca dan dihayati/ ibadat puasa tak dijalankan  ..  semua amalan mungkar kita buat seperti berjudi, berzina..  awas kita juga akan tergolong /diistiharkan kafir oleh Allah Tuhan Sekalian alam.

Tidak ada dalam pernyataan matematik logik  ..mengatakan melayu itu secara otomatik  ahli syurga pun.

Tidak ada pengenalan diri ..  iman tidak diwarisi/  kita sama sama kena buat .. dan kita sama-sama masuk syurga Allah Tuhan Semesta Alam . 7 petala langit dan 7 petala bumi.  Umur kita adalah saham terbesar kita.  Jika kita gunakan 'UMUR' ini secara terbaik .. kita juga yang beruntung.  Jika selama ini kita bersalah... bertaubatlah dan tukar haluan hidup kita dan ahli keluarga kita sendiri.  Bertaubat nasuhalah kita anak beranak. Insyallah Allah ampunkan dosa-dosa kita.  Tukar haluan hidup .. jika dulu sentiasa melanggar hukum  hakam agama ..sekarang bila iman dan hidayah  dianugerahkan kembali oleh Allah ..  basahkan bibir mulut kita dgn zikirullah .  Belajar ilmu agama dan belajarlah bercakap tentang kebesaran Allah dan sunnah nabi.  Ajak orang ramai .. ajak melayu itu.  Ajak cina itu.  Ajak semua adik abang kita ..Amerika, Britain, Italy , Brazil ..  mu takut kor?  Why? Ajak etek tok arab tu.  Tok leba tu . kita wat sama-sama dakwah dari sekarang hingga ke akhir hayat kita. Ingat jika Amerika, Jepun, Cina dan Korea terima islam ..semua teknologi mereka ..  islam juga yang punya.  Settle once and  for all!Insyallah.

Allah Akbar.

Sekian.  Wa llah hu aklam

0 comments:

Post a Comment